Aanleverspecificaties advertentiemateriaal

Audax Publishing werkt met een online platform waar het materiaal voor de printadvertenties via upload kan worden geleverd. De Adportal zorgt voor snelle verwerking van uw advertentie materiaal en de automatische check op kwaliteit. Als geheugensteuntje heeft de Adportal ook een automatisch mailprogramma. Dat programma stuurt een aantal momenten voor plaatsing een herinnering voor het nieuwe materiaal of laat u de bestaande advertentie kiezen die geplaatst moet worden. Een bevestigingsmail zal worden verstuurd om u te laten weten of uw advertentie is goedgekeurd, met een gedetailleerde uitleg. Mocht uw advertentie niet zijn goedgekeurd zal de advertentie opnieuw moeten insturen, nadat de fouten zijn aangepast.

Print en PDF specificaties

Het is cruciaal dat strikt de richtlijnen worden gevolgd voor het maken van uw PDF. De PDF moet voldoen aan de drukwerk standaard PDF/X -1a2011 (wereldwijd vastgelegde norm, ISO-standaard).

Toegepaste fonts moet worden ingesloten.
Alle kleuren van foto’s, logo’s en illustraties moeten CMYK zijn, RGB, LAB, INDEX, SPOT, enz. zullen worden omgezet en mogelijk resulteren in een foute output, tenzij anders overeengekomen.

Bestanden mogen absoluut geen ICC-profielen bevatten.
PDF mogen niet ge-ripped (geëxtraheerd) en of ge-trapped zijn. De PDF versie mag niet groter zijn dan PDF 1.4.

Elke keer dat een specificatie wordt geschonden zal het bestand om aanvullende interventie vragen om uiteindelijk het bestand compliant te krijgen. Dit kan resulteren in een eindproduct dat niet voldoet aan de gewenste output (resultaat) van de klant.

Let op! PDF’s die worden weergegeven op een RGB-monitor (display) zijn voor wat betreft kleurweergave (erg) onnauwkeurig, ofwel mogelijk misleidend. Derhalve mag deze wijze om de kleurnauwkeurigheid te controleren niet worden gebruikt.

Aanbevolen Browsers

De volgende browsers zijn compatible:
• Internet Explorer versie 8, 9 en 10
• Firefox versie 24 en 25
• Chrome versie 30 en 31
• Safari iPad

Overvul/afloop

Audax Publishing accepteert minimaal 3 mm, maximaal 5 mm overvul rondom.