Rad van Fortuin

AKO, Bruna en The Read Shop bundelen krachten in coronatijd

Extra prijzen in een speciale tijd

Met Oudejaarsloten en December Kalenders krasloten, gekocht voor 19 december 2020, kunnen consumenten meespelen met het Rad van Fortuin. Zo maken zij kans op 1000 euro prijzengeld en nog vele andere prijzen.

Doel

Het doel was consumenten eerder hun Eindejaarslot of December kraslot te laten kopen om spreiding in de winkels te verminderen. Traditioneel worden de meeste loten in de laatste week van het jaar verkocht, maar vanwege corona was van belang deze aankopen te spreiden en niet teveel mensen te gelijk in de winkels te hebben. Audax Publishing heeft voor opdrachtgever de Nederlandse Loterij een campagne opgezet samen met Audax Retail waarbij men aan het rad kon draaien en daarmee extra prijzen kon winnen als ze het lot eerder hadden gekocht. De campagne werd ingezet in de diverse mediakanalen van Vriendin, Royalty en Santé en tevens bij Bruna, AKO en The Read Shop.  De campagne is in nauwe samenwerking tussen de verschillende marketingteams van de Staatsloterij, Krasloten, Audax Publishing en Audax Retail tot stand gekomen.

3-trapsuiting

De campagne was opgesteld in een 3-trapsuiting, opgebouwd naar de laatste week om je loten te kopen, zie onder de verschillende uitingen. Deze campagne kwam ook zo tot uiting in de verschillende magazines, print en online en bij de verschillende retailmerken van Audax.

De onderstaande advertenties zijn geplaatst in de volgende magazines

  • Vriendin
  • Royalty
  • Santé

Diverse uitingen

Nieuwsbrief Santé en Vriendin met link naar actiesite

 

Advertenties in Vriendin, Santé en Royalty

Wobbler – Hangt in winkel bij kassa zodat klant deze meteen na aankoop kan scannen of voor aankoop op actie attent wordt gemaakt.

 Website – Speciale actiewebsite met Rad van Fortuin spel-element.

 

 

 

Product/merkNederlandse loterij
Media inzetAdvertenties, Actiesite, Nieuwsbrief, Socials bij de titels Vriendin, Santé en Royalty
Retail partnersAKO, Bruna, The Read Shop
Promotie instoreWobblers