Doelgroep & lezersprofiel

Your Beauty Fashion Lifestyle

Print 232.000
Digitaal 161.510
Social Media 29.740

Doelgroep & lezersprofiel

Doelgroep

Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 15 t/m 23 jaar
Interesse: Trends, Mode en Beauty.

Lezersprofiel

Een Cosmogirl is tussen de 15 en 23 jaar. Ze is dol op mode, beauty en trends en geeft daar dan ook graag haar geld aan uit. Uitgaan vindt ze net zo leuk als een avondje Netflixen op de bank. Ze is zich meer dan andere generaties bewust van haar voetprint op de aarde. Daarom denkt ze goed na voordat ze iets koopt: is dit mijn geld waard en heb ik het echt nodig? In haar maatschappelijk bewustzijn is zij geïnteresseerd in de levens van jonge vrouwen over de hele wereld.

De oudste Cosmogirl heeft al een baan, de jongste heeft een eigen inkomen uit zakgeld of een bijbaantje. Ze is geneigd om voor een ondernemende bijbaan te kiezen, zoals gitaardocent of ze start haar eigen business via internet, zoals als influencer of YouTuber. Door haar bewuste en ondernemende aard, beschikt ze over een grote bestedingskracht. Als digital native vindt ze het fijn om online te shoppen. Ook vindt ze het heel gezellig om dagjes te gaan shoppen met vriendinnen of haar moeder. Hiervoor gaat ze online op zoek naar leuke winkelcentra of steden.

De CosmoGIRL!-lezeres heeft haar doelen voor de toekomst op een rijtje en is ambitieus. Ze laat zich niet tegenhouden om haar goals te bereiken. Met CosmoGIRL! weet ze: als meisje kan ik de hele wereld aan.

De lezeres van CosmoGIRL! is bovenmatig geïnteresseerd in shownieuws, beauty, wonen, mode, musicals, ontwikkelingshulp en gezond eten. In haar vrije tijd gaat zij graag uit, bezoekt ze concerten, festivals, een pretpark of dierenpark, gaat ze winkelen en speelt zij games op social media.

CosmoGIRL! is Born to Lead