Doelgroep & lezersprofiel

Lees je Weekend, weet je meer!

Print 64.551
Digitaal 587.218
Social media 47.495

Doelgroep & lezersprofiel

Doelgroep

Geslacht: vrouw
Leeftijd: 35+
Welstand: B2/C
Interesse in: Showbizz, mode, schoonheidstips en lichaamsverzorging, koken en eten.

Lezersprofiel

De Weekend-lezeres is tussen 35 en 69 jaar. Zij wil graag alles weten, is van nature nieuwsgierig en kijkt graag televisie. Daarbij zijn SBS 6 en RTL 4 haar favoriet. Ze ziet Weekend als een cadeautje voor zichzelf, even lekker op de bank na het werk of huishouden, en lezen over het wel en wee van de mensen die zij dagelijks op tv voorbij ziet komen. Ze vindt het fijn om op de hoogte te zijn, en mee te kunnen praten als ze met haar vriendinnen een dagje uit gaat. Koken vindt ze leuk, maar het moet niet te ingewikkeld zijn. De boodschappen worden gedaan bij de plaatselijke supermarkt of de Jumbo/LIDL. Ze gaat het liefst op vakantie in eigen land, maar als de financiën het toelaten wordt er soms ook een reisje geboekt naar Turkije of Spanje.

Lekker all-inclusive, dan hoeft ze nergens over na te denken én bovendien smaakt het eten in de grote hotels haar altijd prima.

Ze houdt ervan om zichzelf af en toe te verwennen met nieuwe kleding, een lekkere parfum of een dagje wellness met haar vriendinnen. Nog leuker vindt zij het om haar kinderen of kleinkinderen te verwennen met een leuk cadeau. Ze heeft in haar leven al het nodige meegemaakt, en vindt het prettig om te lezen dat zij niet de enige is. Zelfs de mensen waar zij zo tegenop kijkt, en die zij dagelijks op televisie ziet, hebben zo hun problemen. Herkenbaar!